Ambra

Psychologiepraktijk

Persoonlijk

Mijn naam is Daisy van den Heuvel. Geboren (1969) en getogen in Noord-Brabant, ben ik indertijd voor mijn studie psychologie naar Nijmegen verhuisd, waar ik nog steeds met veel plezier woon.


Na het behalen van mijn eerstelijnskwalificatie in 2000 ben ik gaan werken bij een instelling voor geestelijke gezondheidszorg in Noord-Limburg. Daar werk ik als psycholoog zowel in de Generalistische Basis GGZ als de Gespecialiseerde GGZ. In 2008 heb ik, wegens een sabbatical van een collega-psycholoog, een zelfstandige praktijk in Nijmegen waargenomen. Deze positieve ervaring was het laatste zetje wat ik nodig had om te starten met mijn eigen praktijk in Nijmegen.


Specialisatie

Ik werk met de bewezen effectieve methoden (evidence based) en volgens de multidisciplinaire richtlijnen in de GGZ. Uiteraard stem ik wel zoveel mogelijk op u persoonlijk af. U krijgt een behandeling op maat.


Naast de meest gangbare therapeutische vormen, zoals onder andere cognitieve gedragstherapie en EMDR, ben ik de laatste jaren vooral enthousiast geraakt over de relatief nieuwe 'derde generatie' cognitieve gedragstherapie. Deze derde generatie verlegt de focus van strategieën gericht op controle naar strategieën gericht op aanvaarden. Te denken valt aan Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT) en Acceptance & Commitment Therapy (ACT).


Je kunt de golven niet stoppen, 
maar je kunt wel leren om te surfen.

Kwalificaties

  • BIG-geregistreerd Gezondheidszorgpsycholoog
  • Eerstelijnspsycholoog NIP/LVE
  • Lid LVE Nijmegen

Foto van D. van den Heuvel